beats by dre cheap

zombiji i virusi i H1N1

Da, istina je, ja sam teski fan filmova o globalnim virusima (think resident evil, 28 days after ..) i naravno zombijima svih vrsta (dawn of the dead...). Jednostavno su mi nekako u fazi sa mojom percepcijom sta je zabavno za gledati (naravno ne ekskluzivno no to nije ni poenta). Sad, dok sam bio u wc-u na poslu (totalno ne vezano ali eto) pade mi na pamet jedan moguc razlog zasto mi se svidjaju te teme. Vjerovatno sam u zabludi ali I'll giv it a traj.
Posljedica rata i silnog, ne samo ubijanja nego vise destrukcije i osjacaja nepravde, nemoci i sl. koje opet, vode ka nekakvoj teznji za ispravljanjem te nepravde, dodju ovi zombi filmovi kao idealno rjesenje. Kako? Pa fino. Kako sam ja pacifista (ogrizeni) nakon svog onog rata i sranja sto sam se nagledao (i pored toga sto me jos uvijek ali samo u glavi - nista se to ne vide 's vana' -trzaju petarde i sl.) ne mogu da sazvacem ideju o ubijanju drugog ljudskog bica. Cak ni teskih monstruma poput mladica, karadjica i sl (malo slovo..). Eh! Zombiji su nekako kao biljke cak i vegetarijanci mlate (biljke..). Kad bi, naravno na nekoj drugoj planeti (?!) bilo masa tih zombija, i ja sam nekim nad-naravnim mocima poslat tamo (citaj: alien, heroes, matrix..) da spasim kojekakve ljude, to bi mi cak bilo ok. Znaci priznajem osjecaj agresivnosti ali je prilicno izopacen (rekao bih na prilicno pozitivan nacin).

Da ja to pojednostavim malo, kad bi morao/trebao cini mi se da bih mogao ubiti ponekog zombija posebno sa nekim plazma/super-gun-om (ako ih ima na raspolaganju). Mislim da bi nekom psihijatru svanuo dan kad bi se zarovio u ovu moju glavu, ili cak samo da me malo slusa - recimo koji sat.
-- Treci dan nakon vakcine za ovu H1N1, i ruka me razvaljuje ali temperatura je prosla?! Boze sacuvaj, gdje ide ovaj danasnji svijet.. Utjeha je, kako doktor lijepo sroci, sto te vise obori vakcina a to bi vise stradao od same gripe..HM...

#Sectio Divina
http://sectiodivina.blogger.ba
18/11/2009 14:52